Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > IT a iní klauni na tričkách

IT a iní klauni na tričkách

© Daniel Hevier ml.  |  09. január 2018  |  Kategória:  ,  

Dizajn tričiek so strašidelnou klaunskou potlačou sa odvíja od filmovej či literárnej predlohy. Už dlhé roky sa vo filmoch, seriáloch, ale aj na uliciach objavujú klauni živý maskovaní, alebo na tričkách. Títo častokrát nevzbudzujú radosť, ale hrôzu. Kultovou postavou sa inšpirujú dizajnéri a užívatelia klaunskej tričkovej mánie.

Ako veľký balón priletela do kín nová adaptácia hororu IT na námet jedného z najslávnejších románov Stephena Kinga. Jeho úspech nie je náhodný.
Kniha IT (v slovenskom preklade To) z pera Stephena Kinga vznikla v roku 1986. Rozpráva príbeh tajomného zla, ktoré je zosobnením mestečka Derry. Stojí za všetkým zlým, čo sa tam udialo a udeje, alebo zosobňuje všetko zlé, čoho sa obyvatelia tohto zapadákova dopúšťajú. Román sa stal bestsellerom, podľa ktorého nakrútili v roku 1990 trojdielnu televíziu sériu - tak trochu brakového charakteru.

Pánske tričko s potlačou KRUSTY THE CLOWN
Pánske tričko s potlačou KRUSTY THE CLOWN
Minulý rok však filmový režisér Andy Muschietti s partiou neznámych detských hercov a s charizmatickým švédskym hercom Bill Skarsgård, ako predstaviteľom hlavného zloducha - Pennywisa, napravili jeho zlú filmovú reputáciu. Film vytvoril desivého klauna a ikonický Pennywise sa rýchlo dostal do podvedomia tínedžerov aj dospelých túžiacich po dobrej hororovej zábave. Bolo len otázkou času, kedy IT zaplaví internetové a kamenné obchody všemožným merchandisingom, hlavne tričkami, ktoré dostať v rôznych kvalitných a dizajnových motívoch. Tu je niekoľko príkladov:
Červené tričko klauni
Červené tričko klauni
Krásne graficky spracované tričko so zlovestným pohľadom Pennywisa. Nanesený biely make-up v kontraste s krvavo červenými ústami vytvára zlovestný pohľad, ktorým vydesíte vaše okolie. Z IT činia priam divadelné monštrum.
Tričko Twisty Candy Clown (American Horror)
Tričko Twisty Candy Clown (American Horror)
Niektoré motívy pracujú s náznakom, podobne ako samotný Stephen King niekedy hrôzu iba načrtne a zvyšok nechá na fantázii čitateľa. Objavuje sa aj fenomén vytvorenia akejsi detskej roztomilej verzie dospelých hrôz, alebo dospeláckych dobrodružstiev, ktorú tak dobre poznajú priaznivci komixovej a fantasy pop kultúry.
Klaun s potlačou na tričku Klauni
Klaun s potlačou na tričku Klauni
Pozrime sa aj na ďalšie tričká inšpirované klaunmi - tými strašidelnými, krvilačnými aj zločinnými. Joker ako symbol šialenstva. Popritom všetkom pobláznení byť temným a šokujúcim sa zabúda, že klauni sú predovšetkým pozitívne postavy, ktoré robia lotroviny, neškodné bláznovstvá a ich hlavnou úlohou je rozveseliť dospelých a hlavne deti. Tu je zopár milých tričiek s klaunmi.
Tričko WHY SO SERIOUS?
Tričko WHY SO SERIOUS?
Veselý je aj motív najznámejšieho animovaného klauna Šášu Krustyho, ktorý je jednou z hlavných postavičiek seriálu The Simpsons.
Klaunovský dizajn trička
Klaunovský dizajn trička
A nemožno zabudnúť ani na najslávnejšieho amerického klauna, deťmi toľko zbožňovaného, ktorý je zároveň jedným z najznámejších a najnenávidenejších symbolov konzumného spôsobu života. Fiktívny charakter Ronald McDonald budí už vo svojej pravej podobe skôr odpor než sympatie, a preto je aj častým terčom irónie a paródie.

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.