Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Tričko Muscle man

Tričko Muscle man

© Matúš Kišša  |  18. jún 2014  |  Kategória:  

100-percentne silné (a nesvrbivé) tričko

Muscle Man, čiže Silák, je tričko pre deti navrhnuté ilustrátorkou Nelleke Verhoeff. Čo ho okrem milej potlače robí zaujímavým, je aj nevšedná etiketa. Táto netrčí ani nesvrbí vzadu na krku.
Ilustrácia od Nelleke bola vybraná spomedzi 135 dizajnov v súťaži o návrh potlače na tričko pre nezávislú značku Made by Wolf, ktorá sa zameriava práve na výrobu tričiek pre najmenších.



Sú dva spôsoby, ako v Made by Wolf vznikajú motívy na tričká: buď požiadajú o návrh konkrétneho profesionálneho ilustrátora či grafického dizajnéra, alebo vyhlásia súťaž. Z výhercovho vizuálu potom vznikne špeciálna edícia tričiek. To bol aj Nellekin prípad.

Holanďanka Nelleke bola vždy fascinovaná robustnými macho mužmi. Prišli jej inšpiratívni už počas obdobia, keď s rodičmi kočovala Beneluxom s ich rodinným divadlom. Na uliciach, v školách či kamenných divadlách robili predstavenia využívajúc cirkusové techniky a masky. Súčasťou ich príbehov sa stal aj silák, ktorý niesol prezývku Najsilnejší muž Belgicka.



Ďalšou inšpiráciou pre Nellekinu ilustráciu bola fotografia neznámeho svalovca z roku 1885, ktorú našla na internete.

Ilustrátorka pôsobiaca v Rotterdame najprv vytvorila jednoduché skice na papier, z ktorých najlepšiu po oskenovaní upravila vo Photoshope. Kresba musela byť veľmi jednoduchá. Jediný limit v súťaži totiž spočíval v množstve farieb. Na riedko tkanú sieťovinu napnutú na ráme sa pomocou gumenej stierky postupne rozotreli len dve farby – čierna a biela.



V konečnom dôsledku však obidve achromatické farby nádherne vynikli na oranžovo-žltej textílii. Táto veselá farba bola podľa Nelleke tou najvhodnejšou voľbou. Pripomenula jej staré divadelné predstavenia, varieté a kabaret.

Muscle Man prišiel na svet vďaka sieťotlači a je hrdým Nnositeľom textilnej etikety. Nepríjemne svrbivé štítky sú ako zaručený „podnecovač“ nervozity aj tak vždy odstrihnuté. Všetky potrebné informácie boli na tričko umiestnené prostredníctvom špeciálnej nálepky. Táto etiketa je, rovnako ako hlavná potlač, dokonale odolná voči praniu a oteru.



Pozrite si tiež video o vzniku Siláka.

Screen printing Muscle Man from Wolf on Vimeo.



Pozri: madebywolf.com






Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.