Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Naliehavé správy ukryté pod dresom

Naliehavé správy ukryté pod dresom

© Givenchy  |  17. apríl 2015  |  Kategória:  ,   ,  

Prečo niektorí futbalisti vyzliekajú dresy na ihrisku ?

Futbalové hviezdy provokujú nielen gólmi, ale aj odhalenými tričkami s dôležitými posolstvami.
Účastníci futbalových zápasov súčastokrát vystavení rozmanitým herným situáciám. Jedným z dôvodov je neustála a neutíchajúca potreba hráčov odhaľovať spodné tričká s provokatívnymi nápismi.
Už niekoľko rokov majú hráči počas zápasu zakázané a pokutované akékoľvek vyzliekanie a odhaľovanie tričiek s akýmikoľvek nápismi, prípadne s logami konkrétnych firiem. Z radov futbalových fanúšikov je však počuť hlasy, ktoré tvrdia že tento druh zákazu zbytočne dehumanizuje tento skvelý šport.
Messi odkrýva tričko s nápisom gratulácie svojej mame.
Messi odkrýva tričko s nápisom gratulácie svojej mame.
Medzi jedny z najpopulárnejších nápisov za ktoré hráči dostali vysokú pokutu patria napríklad „Courage, little ones“ od španiela Real Jaéna na podporu deti trpiacich rakovinou, alebo odkaz futbalovej hviezdy Lea Messiho svojej matke „Happy Birthday, Mum."
Je vidieť, že niektorých z nich neodradí ani možnosť dostať vysokú pokutu a dobrovoľne podstúpia tento druh riskantného správania.
Španiel Realu Jaéna odhaľuje tričko s humanitárnou podporou.
Španiel Realu Jaéna odhaľuje tričko s humanitárnou podporou.
Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič sa na rozdiel od svojich kolegov sa ostatne rozhodol využiť namietsto trička priamo svoje potetované telo, ktorým odkomunikoval svoje posolstvo. Počas zápasu proti Stade MalherbeCaen oslávil svoj gól prekvapujúcich odhalením svojho tetovania. Za týmto gestom stojí jeho spolupráca s OSN v projekte World Food Programme. Jeho cieľom bolo upozorniť na súčasnú humanitárnu krízu kvôli ktorej hladuje približne 800 miliónov ľudí. Keďže aj Zlatan počas svojho detstva okúsil hladovanie, rozhodol sa tento projekt podporiť aj za cenu žltej karty. Svoje telo nechal dočasne potetovať menami päťdesiatich ľudí, ktorým OSN v tomto projekte pomáha.



Zdroje:
thelocal.es
sport.aktuality.sk
telegraph.co.uk
metro.co.uk
youtube.com


Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.