Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Tričko Iconspeak je novinkou, ktorá by nemala chýbať v šatníku žiadneho cestovateľa. V nutnom prípade nahradí slovník a v batohu nezaberá zbytočné miesto.

Tričko Iconspeak je novinkou, ktorá by nemala chýbať v šatníku žiadneho cestovateľa. V nutnom prípade nahradí slovník a v batohu nezaberá zbytočné miesto.

© Senta  |  20. apríl 2016  |  Kategória:  

George, Steven a Florian – traja nadšení švédski cestovatelia - sa rozhodli, že ukončia trápenie mnohých menej jazykovo zdatných dobrodruhov a ušetria ich od dlhých minút nadľudských výkonov v snahe vypýtať si v obchode kilo sušených rýb. Na realizáciu použili obrázky – jazyk zrozumiteľný všetkým bez rozdielu.

Väčšina populácie dnes ovláda aspoň jeden svetový jazyk. Stále obľúbenejšími sa však stávajú dovolenkové destinácie, kde si s bežnou angličtinou či nemčinou skrátka neporadíte. Potom turistom neostáva iné, než zúfalo šermovať rukami a bľabotať. Riešenie aj tých najzakladanejších potrieb sa stáva hotovým umením.
Ich revolučné tričko Iconspeak obsahuje 40 univerzálnych ikon, ktoré pomáhajú jednoducho komunikovať ľuďom počas cestovania po celom svete. Potrebujete sa ubytovať v hoteli? Kúpiť si jedlo, zabezpečiť doktora, nájsť wifi či toalety?

Stačí vyhľadať na tričku tú správnu ikonu, ideálne ju doplniť jedným-dvoma základnými gestami (prípadne slovami, ktoré ste si zapamätali zo slovníka) a vaše predošlé praktiky na úrovni opice sa razom stanú minulosťou.

Tvorcov trička inšpirovala ich pokazená motorka uprostred Vietnamu. V snahe vyriešiť problém boli nútený kresliť na papier, mapu či dokonca do piesku. Vtedy ich napadlo, že by bolo skvelé mať základné obrázky vždy po ruke – alebo lepšie povedané – na hrudi. Tak vznikol kus odevu plný piktogramov.

Úver v banke si na dovolenke pomocou neho pravdepodobne nezariadite, ale pohár osviežujúcej vody od stánkára vo Vietname by sa možno vybaviť dal.


Zdroje:
rrune.com
ufunk.net
boredpanda.com

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.