Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Tričko z OH v Riu má už aj pápež František

Tričko z OH v Riu má už aj pápež František

© Senta  |  23. august 2016  |  Kategória:  ,  

Maskotom Letných olympijských a paraolympijských hier 2016 sa stali dve veselé postavičky s menami Vinicius a Tom. Vinicius pripomína akúsi žltú mačku a reprezentuje brazílsku živočíšnu ríšu. Tom reprezentuje paraolympiádu a bohaté rastlinstvo. Mená dostali po dvoch veľkých brazílskych hudobníkoch Vinicovi de Moraes a Tomovi Jobim.

Tento rok je bohatý na športové udalosti. Po pravidelných majstrovstvách sveta v hokeji a európskom futbalovom šampionáte zavítala na obrazovky obývačiek a barov dlho očakávaná letná olympiáda. Dejiskom je brazílske Rio de Janeiro a športovcov povzbudzuje i samotný pápež František.
Športov prišli do Ria podporiť aj mnohé známe osobnosti, ktoré sa pri tejto príležitosti i patrične obliekli.


Olympijské tričko RIO 2016
Olympijské tričko RIO 2016
Supermodelka brazílskeho pôvodu Alessandra Ambrosio sa prechádzala po uliciach Rio de Janeira v tričku s olympijskou potlačou, ktorým vyjadrila podporu obom svojim krajinám. Rodnej Brazílii i USA. Anjelik Victoria Secret s dcérkou Anjou mierili takto odeté na zápas plážového volejbalu.
Tričko USA Olympiáda
Tričko USA Olympiáda
Pápež František dostal originálne tričko OH Rio 2016 od Carlosa Arthura Nuzmana – prezidenta brazílskeho olympijského výboru ešte koncom júla 2016. Stalo sa tak, keď bola hlava katolíckej cirkvi v Brazílii kvôli oslavám Svetového dňa mládeže. Znamenalo to pre neho prvú cestu za oceán odkedy bol zvolený.
Dana Barteková v olympijskom tričku s čičmianskym vzorom.
Dana Barteková v olympijskom tričku s čičmianskym vzorom.
Na OH prišiel svojich do Ria tento rok podporiť aj Matthew McConaughey. Ako správny fanúšik zvolil tmavomodré tričko s jednoduchou potlačou olympijských kruhov a menom svojej krajiny. Oskarový herec dorazil na hry s celou rodinkou,a keďže je jeho krásna manželka rodená Brazílčanka, táto cesta nebola určite jeho prvou návštevou juhoamerickej metropoly.
Tričko s potlačou RIO 2016
Tričko s potlačou RIO 2016
Olympiáde fandí aj dcérka Sam Worthingtona – hlavnej postavy z filmu Avatar. Na samotné dejisko udalosti sa síce nedostala, no v uliciach New Yorku sa veselo predvádzala v tričku USA tímu. Alebo, že by bol fanúšikom jej slávny tatko?
Slováci si viedli na OH 2016 skvelo, našu krajinu reprezentovali v oblečení s potlačou čičmianského vzoru. Táto potlač bola použitá už aj na dvoch minulých olympiádach a má nám pripomínať naše ľudové tradície.

Olympiáda má prinášať mier a súdržnosť. To bolo jej pôvodným posolstvom, na ktoré by sme pri povzbudzovaní nemali zabúdať ani dnes. Dôležitým je známe heslo „zúčastniť sa,“ ale výhra, ako inak, poteší. Do toho, Slovensko!
Potlač RIO 2016
Potlač RIO 2016
Zdroje:
alamy.com
footwearnews.com
rio2016.com
jamaicaobserver.com
dailymail.co.uk

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.