Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Slazenger

Slazenger

© Senta  |  18. október 2015  |  Kategória:  ,  

Slazenger: 150 rokov kráľom ihrísk

Slazenger je jedna z najstarších športových značiek vôbec. Má za sebou skoro 150 rokov tradície na hracích ihriskách a najväčších športových arénach sveta. Zastrešuje najmä vybavenie a oblečenie pre golf, tenis, squash a badminton.
Nie každý je priaznivcom športu, no keď sa povie Slazenger, vo väčšine laickej verejnosti to vyvolá aspoň matnú asociáciu. Niekto si vybaví oblečenie, iný zase logo s divou mačkou, no väčšineopýtaných by sa okamžiteblysla pred očami určite neónovo zelená tenisová loptička. A hoci sa hovorí, že tenis je šport kráľov, i tí, čo videli tenisové kurty iba spoza plota, ju istotne aspoň hádzali psovi na záhrade.
Zakladateľ spoločnosti Ralph Slazenger
Zakladateľ spoločnosti Ralph Slazenger
Tradičnú britskú značku založili v roku 1881 bratia Ralph a Albert Slazengerovci.Pôvodný zámer firmy nebol vytvoriť svetového giganta a jej zakladatelia ju za neho ani nepokladali.

Ralph Slazenger, starší z dvoch bratov, ktorí firmu založili, ju opísal ako “skôr malú priateľskú firmu napriek jej medzinárodnému pôsobeniu.” Podotkol tiež, že jeho otec Albert má skvelý cit pre výber agentov reprezentujúcich Slazenger vo svete. Vďaka nim sa zdá, že ide o obrovskú spoločnosť, i keď v skutočnosti tomu tak nie je. V priebehu času sa však firma rozrástla a aj napriek počiatočným skromným vyjadreniam musel Ralph uznať, že Slazenger napokon predstavuje jednu z vedúcich športových firiem sveta vôbec.
Golfové loptičky: edícia na počesť Seva Ballesterosa
Golfové loptičky: edícia na počesť Seva Ballesterosa
Škála pôsobenia spoločnosti je široká. Ich produkty siahajú od tenisu cez kriket a golf až k hokeju. Povedomie o značke pomohli udržovať športové hviezdy ako:

• Sir Donald Bradman: austrálsky hráč kriketu hrajúci v 20-tych a 30-tych rokoch, najväčší pálkár všetkých čias
• Seve Ballesteros: španielsky hráč golfu slávny v 70-tych a 80-tych rokoch
• Jimmy Connors: americký tenista
Historická tenisová raketa Slazenger.
Historická tenisová raketa Slazenger.
V roku 1891bola na trh uvedená úplne prvá golfová loptička od Slazengeru. O rok neskôr a potom aj v 1897 s ňou vyhral Harold Hilton British Open. V súčasnosti podpísal Slazenger zmluvu s kriketovými legendami Jacquesom Kallisom a Timom Henmanom. Zároveň je napr. aj sponzorom anglického hokejového tímu.

S rastúcimi úspechmi rástli aj ambície firmy. Svoje chápadlá začala postupne naťahovať po celom svete. V roku 1922 otvoril Slazenger svoje prvé továrne v Austrálii a v 1924-tom v Kanade, dláždiac si cestu k medzinárodnému povedomiu počas nasledujúcich rokov.

Následne značku koncom 50-tych rokov (1959) odkúpil Dunlop pôsobiaci pod krídlami International Sports Company (ISC). Slávne logo šelmy vzniklo o štyri roky neskôr a firma rozvinula širokú škálu oblečenia. V roku 1966 boli lopty od Slazengeru vybrané ako oficiálne futbalové lopty pre Svetový pohár.
Historické rakety Slazenger
Historické rakety Slazenger
Typickými pre Slazenger sú jednoduché tričká v nespočetnom množstve rôznych farieb. Podobne ako je to napr. v prípade Friut of the Loom sa textil od Slazengeru využíva často na reklamné účely a sieťotlač.

Jedno z najlepších rozhodnutí spoločnosti vôbec sa udialo na počiatku 20-ho storočia. V roku 1902 sa stal Slazenger oficiálnym sponzorom tenisových loptičiek pre Wimbledon. Vďaka tomu sa značka dostala do centra pozornosti a zabezpečila si tak svoju dodnes trvajúcu slávu. Ich sponzorstvo je zároveň najdlhšie trvajúcim v histórii.

V júni 2014 spustilo Sports Direct na počesť 112-ho výročia sponzoringu Wimbledonu reklamu s heslom ”sústreďujeme sa na každý bod už od roku 1902”. Heslo sa nachádza nad fotkou letiacej tenisovej loptičky dopadajúcej na čiaru.

Henry Chilcott, výkonný riaditeľ reklamnej spoločnosti Antidote na margo reklamy povedal: “Z času načas je úlohou agentúry jednoducho priniesť svetlo na príbeh, ktorý ešte nebol vyrozprávaný. Partnerstvo Slazengeru s Wimbledonom znamená, že 112 dramatických rokov sa oči sveta upierali na jedinú loptičku.”
Holandskí tenisti Tom Okker a Jan Hajer s raketami Dunlop a Slazenger (1964).
Holandskí tenisti Tom Okker a Jan Hajer s raketami Dunlop a Slazenger (1964).
Napriek dlhej histórii značka nezaspala na vavrínoch. Nevykazuje žiadne známky spomalenia – práve naopak. Stala sa globálnou a pokračuje vo svojom záväzku a investíciach z trávnatých ihrísk až na profesionálnu úroveň naprieč širokým prierezom športových a oddychových aktivít.
Návod na aplikovanie výpletu rakety.
Návod na aplikovanie výpletu rakety.
Zdroje:
sportsdirectplc.com
campaignlive.co.uk
slazenger.com

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.