Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Tričká inšpirované postavou Sheldona Coopera

Tričká inšpirované postavou Sheldona Coopera

© Monalis  |  16. september 2015  |  Kategória:  

Seriál Teória veľkého tresku patrí k televíznym fenoménom našej doby a hoci jeho popularita v porovnaní s minulosťou už trochu opadla, stále si zachováva rozsiahlu fanúšikovskú základňu a prichádza s novými dielmi a sériami.

Štyria hlavní mužskí protagonisti seriálu sú okrem iného jedineční aj v tom, že každý z nich má svojský štýl obliekania. No a asi najoriginálnejší je v tomto smere teoretický fyzik Sheldon Cooper, ktorého majstrovsky stvárňuje herec Jim Parsons. Povedzme si o jeho rozsiahlej a jedinečnej kolekcii tričiek niečo viac.
Príbeh Sheldonových tričiek
Za výber Sheldonových tričiek je v prvom rade zodpovedná koproducentka a kostýmová dizajnérka seriálu Mary T. Quigley, ktorá spolupracovala aj na seriáloch Dva a pol chlapa a Roseanne. Voľba tričiek pre túto seriálovú postavu sa riadi vlastnou logikou a snahou vložiť sa charakteru postavy, uvažujúc čo by si Sheldon skutočne na seba dal, keďže je pre neho dôležitá funkcia a forma. Napriek tomu, že nosieva tričká s originálnou potlačou s krátkym rukávom, vždy pod nimi vykukuje dlhý rukáv druhého trička, aby sa tak zachovala kompaktnosť celku rovnako ako v prípade jeho uvažovania.
Nielen Sheldon, ale aj ostatné postavy seriálu vo svojom štýle obliekania reprezentujú svoj životný štýl, menej berúc ohľad na to, či je niečo podobné práve v móde alebo či sa tak obliekajú aj iní ľudia. Sheldonove tričká pritom často odrážajú aj jeho náladu či momentálny stav mysle a ich prostredníctvom tak tiež môže rešpektovaný teoretický fyzik dať väčší priestor svojej fantázii a detskej stránke osobnosti.
Jim Parsons získal štyri ocenenia Emmy Award
Jim Parsons získal štyri ocenenia Emmy Award
Fanúšikovia si tiež mohli všimnúť, že Sheldonove potlačené tričká sa v jednotlivých dieloch Teórie veľkého tresku občas opakujú, keďže dizajnéri nie sú toho názoru, že by mal tak veľký šatník, aby z neho stále vyberal niečo nové. Občas mu však nový kúsok predsa len pribudne, pričom tvorcovia seriálu získavajú tieto tričká hlavne z obchodov s komiksami, kúpou cez internet, od mestských dodávateľov a oficiálnych obchodov spoločností Warner Brothers a DC Comics.


Sheldonove Top tričká
Vo väčšine prípadov vychádzajú Sheldonove tričká z jeho záľub, ktorým okrem fyziky dominujú komiksy, filmy alebo superhrdinovia. Často ho napríklad možno vidieť v tričku s motívom komiksových hrdinov Flasha, tričko Supermana, Batmana, Green Lanterna a Aquamana. Sheldon je aj fanúšikom scifi a v tomto smere v jeho tričkovej kolekcii jasne dominuje Star Wars a roboti. Bežné sú ale aj lineárne, geometrické vzory, Rubikova kocka a takmer vždy sa jedná o výrazne farebné tričká, pútajúce pozornosť. Kto pozná seriál, určite pozná aj Sheldonovu posadnutosť vlakmi, aj tie sa preto objavujú na jeho tričkách opakovane. V neposlednom rade sme na Sheldonovi Cooperovi mohli vidieť aj obrázok testovania televízorov značky Philips, dodnes využívaný rôznymi televíznymi stanicami za účelom kalibrácie vysielania a signálu.
Sheldon Cooper v tričku s potlačou Superman
Sheldon Cooper v tričku s potlačou Superman
Málokto vie, že zvyk predávať spodné prádlo v balení po viacerých kusoch je vlastne práve nápadom šikovného Jacoba Goldfarba. Pred druhou svetovou vojnou sa totiž spodné prádlo predávalo zyčajne jednotlivo. Koncom 40-tych rokov minulého storočia však Goldfarb prišiel na trh s potlačenými celofánovými obalmi s tromi spodkami vo vnútri. Nevinný ťah založil trend v balení spodného prádla trvajúci dodnes.

Ďalšiu z dovtedy nevšedných inovácii predviedol Goldfarb v roku 1955, kedy spustil reklamu v televízii. Fruit of the Loom sa tak stala prvou firmou vyrábájúcou spodnú bielizeň, ktorej sa niečo podobné podarilo.
Filmové seriálové Tričká Sheldona Coopera
Filmové seriálové Tričká Sheldona Coopera
Tričká inšpirované postavou Sheldona Coopera
Je zaujímavé, že Sheldon unikátne dizajnové tričká nielen nosí, ale jeho popularita ich zároveň aj vytvára. Jeho výrazy a frázy, ktoré v seriáli používa sa totiž stali neoddeliteľnou súčasťou Teórie veľkého tresku a odtiaľ sa preniesli aj na povrch tričiek. Napríklad vymyslené slovo „Bazinga“, ktoré Sheldon používa ako vyjadrenie toho, že práve povedal vtip. Bazinga na tričkách sa objavuje vždy s výkričníkom, v žltej farbe na červenom pozadí a občas aj doplnená o Sheldonovu hlavu. Sheldonov zvyk klopania trikrát na dvere osoby, ktorú ide navštíviť (väčšinou jeho susedky Penny) si tež našiel na povrchu tričiek svoje miesto a to od klasického „Knock, knock, knock, Penny“ až po parafrázovanie hitu Guns N´Roses do formy „Knock, knock, knocking on Penny´s Door“.
Sheldon Cooper (Jim Parsons)vo filmovom tričku The Big Bang Theory
Sheldon Cooper (Jim Parsons)vo filmovom tričku The Big Bang Theory
Sheldon Cooper neznáša, ak si niekto sadne na jeho obľúbené miesto na gauči v obývačke a ak chcete niečo podobné niekomu napovedať tiež, vyskúšajte na to tričko „You´re in my spot!“. Ak sa vám stáva, že občas vaši priatelia pochybujú o vašej normálnosti, dobrou voľbou môže byť Sheldonova odpoveď „I´m not crazy, my mother has me tested“. Keď ste však naopak presvedčení, že ste najmúdrejší zo všetkých, zvoľte motív „I cry because others are stupid and it makes me sad“. A v prípade, že vás ostatní neustále poučujú, môžete im dať tričkom najavo, že „Don´t you think if I were wrong, I´d know it?“.

No a napokon keď niekedy ochoriete, alebo sa budete cítiť trochu bez nálady, vyskúšajte tričko Soft Kitty, určite vám povznesie náladu ;)

Zdroje
ew.com
bigbangtheory.wikia.com
quora.com
cheatsheet.com
shirtoid.com

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.