Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Sieťotlač pre náročných

Sieťotlač pre náročných

© Sietotlac.sk  |  13. máj 2014  |  Kategória:  

Tlač špeciálnymi a exkluzívnymi materiálmi pre efektnejší vyzuálny zážitok

Okrem priemyselnej formy textilnej potlače poskytuje sieťotlač aj širokú škálu exkluzívnych a špeciálnych efektov, určených najmä pre tlač na tričká a prvky pre dizajn a módu, o akých sa iným technológiám môže iba so závisťou snívať.
Exkluzívny charakter dizajnu je účinné umocniť neštandardnými materiálmi, alebo postupmi. Sieťotlač má pre potlač tričiek a dizajnového textilu k dispozícii farebné materiály umožňujúce plasticky, takmer reliéfne vyniknúť tlačenej ploche, čím dáva dizajnu doslova tretí rozmer. Výškou nánosu regulovanou hrúbkou sieťotlačovej šablóny a nanášaním pretláčaním farebnej masy, sa sieťotlač vyčleňuje oproti ostatným reprodukčným technikám.



  • Metalické farby

    Kombináciou kovových mikročastíc a odtieňa farebného pigmentu imitujú povrch rôznych vzácnych, alebo efektných kovov. Napríklad: zlatá, strieborná, medená, bronzová..


  • Glitrové farby

    Súčasťou farebnej masy je obsah rôznych lesklých a farebných čiastočiek, ktoré dosahujú trblietanie. Pomer obsahu a veľkosť glitrového zrna určujú intenzitu ligotavého efektu.


  • Fluorescenčné farby

    Krykľavé farby v odtieňoch žltá, oranžová, zelená, tyrkisová, alebo ružová zvýraznia svojou farebnou intenzitou časť motívu.


  • Fosforové farby

    Obsahujú pomernú časť fosforovej hmoty, ktorá sa nabíja svetlom. To sa postupne uvoľňuje aj v absolútnej tme. Tričko s fosforovou potlačou v tmavom priestore vydáva vlastné svetlo, čiže reálne svieti, bez toho, aby potrebovala odraz iného svetelného zdroja. Dĺžka a intenzita nasvetlenia určuje čas, ktorý farebná hmota svetlo potom vydáva.


    Ďalšou formou dosahovania špeciálnych potlačí je aj nanášanie efektovej hmoty následne po potlači transparentnej, alebo farebnej masy, ktorá plní funkciu média. Po natlačení média sa do ešte mokrej vrstvy nanesie efektový prášok. Týmto je možné docieliť výrazne silnejší vizuálny dojem, nakoľko vrstva a koncentrácia efektného materiálu môže byť niekoľkonásobne vačšia.



    Ďalšie články na tému ''


    Newsletter : Odber noviniek a akcií
    My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
    ›› Kontakt
    ›› O nás
    © Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.