Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > (Dô)vtipné dizajny Nathana Pylea

(Dô)vtipné dizajny Nathana Pylea

© Matúš Kišša  |  05. august 2014  |  Kategória:  

Nathan Pyle je autor, ktorý má rád fantasy, klasické videohry a grafický dizajn.

Keď k tomu prirátame vycibrený zmysel pre humor, tak je jasné, že tento mix nemôže dopadnúť zle. Hlavne ak sú jeho výsledkom skvelé dizajny na tričká.
Nathan pochádza zo stredozápadu USA, z Ohia. Dlhé roky však už žije a pracuje v New Yorku ̶ veľkomeste, ktoré mu poskytuje dostatok podnetov na vynikajúce vizuálne vtipy. Stačí sa len vybrať čo i len na stredne dlhú prechádzku alebo jazdu metrom. Vtedy Nathan naráža na inšpiratívne momenty takmer neustále. Niekedy sa mu stávalo, že zabudol na nápad, pretože bol následne prevalcovaný troma ďalšími. V poslednom čase je preto už vybavený perom a zápisníkom.
Nathan si zo svojich prechádzok prináša okrem poznámok aj množstvo fotografií. Časti z nich potom vektorovo prekresľuje v grafických editoroch. Takto vytvorené dizajny sa zväčša stávajú podkladmi pre ilustrácie s prekvapivou pointou. Hovorí, že veľa dlží autorovi Kroník Narnie, spisovateľovi C. S. Lewisovi (http://www.porta.sk/d-35-lewis-c-s.aspx) za to, že sa vďaka jeho textom naučil premýšľať súčasne ako dieťa a dospelák.
Producent dokumentárnych televíznych programov najviac zo svojho pracovného dňa venuje písaniu scenárov, kde je taktiež kreatívnosť veľmi dôležitá. Pokiaľ to Nathanovi zamestnanie dovolí, tak 30 percent zo svojho týždňa venuje tvorbe fiktívnych svetov. Ak má však viac nápadov ako času, tak neváha spolupracovať s profesionálnymi ilustrátormi, ktorí prevedú jeho myšlienky z papiera do vektorovej podoby a následne na tričko.
PANTONE t-shirt Don't use that tone with me
PANTONE t-shirt Don't use that tone with me
Tričko je praktická a veľmi osobná vec, a Nathana práve preto fascinuje, že sa vďaka svojim dizajnom na týchto textíliách môže istým spôsobom cítiť prepojený s jeho nositeľom, nech je kdekoľvek na svete. Teší ho už len to vedomie, že majú podobný zmysel pre humor.
8 Bit Vendetta. That duck is cheating.
8 Bit Vendetta. That duck is cheating.
Navrhovať potlače na tričká začal Nathan na vysokej škole. Zväčša to bolo pre spolužiakov alebo známych. Ako odmenu dostával škatuľu sušienok alebo tričko zadarmo. To však bolo pre neho už naviac. Výzva v podobe navrhovania motívov na rozličné témy bola pre neho skutočnou odmenou.
Až neskôr sa dostal k webstránkam, na ktorých mohol svoje tričká ponúkať ľuďom na celom svete. Jeho humorné dizajny ̶ odkazy na populárnu kultúru s prepojením na reálny svet naokolo ̶ naberali veľmi rýchlo na popularite.







Meet Threadless MADE Artist Nathan Pyle from Threadless.com on Vimeo.






Jedno z pravdivých klišé „Nikdy sa nevzdávaj“ je Nathanovým mottom, keďže najprv neúspešne prihlásil viac ako 100 dizajnov na Threadless.com, až kým sa dostavil úspech. Teraz je jedným z najúspešnejších autorov na tejto stránke venujúcej sa predaju tričiek s originálnymi potlačami od kreatívnych ľudí.


Zdroje:

urlesque.com

theshirtlist.com

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.