Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Nine Inch Nails na tričkách

Nine Inch Nails na tričkách

© Matúš Kišša  |  02. september 2014  |  Kategória:  

Skupina Nine Inch Nails prišla v roku 2007 s pútavým príbehom - hrou vzťahujúcou sa k vtedy novému albumu. Jej dôležitou súčasťou sa stali tričká, ktoré sa predávali na koncertoch.

Ako je to už zvykom, aj kapela Nine Inch Nails (NIИ) na svojej webstránke a koncertoch ponúka pri príležitosti každého albumu tričká s novým dizajnom. Základným motívom ostáva jednoduché, ale efektné logo navrhnuté v roku 1989 Trentom Reznorom a grafickým dizajnérom Garym Talpasom.
Počas turné v roku 2007 sa do pozornosti dostala zadná časť tričiek, odkazujúca na nezvyčajnú hru - príbeh, ktorého súčasťou sa stali samotní fanúšikovia. Všetko súviselo s albumom Year Zero. Jediný stály člen NIИ Trent Reznor ho opísal ako soundtrack pre nikdy nenatočený film o konci sveta. Multiinštrumentalista a držiteľ Oscara Reznor v Year Zero ukázal, ako by podľa neho vyzerala Amerika o pätnásť rokov neskôr, ak by stále pokračovala v politike založenej na klamstve a nenásytnosti.
Tričko Nine Inch Nails Survivalism
Tričko Nine Inch Nails Survivalism
Súčasťou albumu bola rozsiahla kampaň s príbehom, ktorý sa odohrával v alternatívnej realite. Tvorili ju takisto webstránky, street art, prednahrané telefónne odkazy či USB kľúče s piesňou z pripravovaného albumu, ktoré fanúšikovia objavili na toaletách v koncertných priestoroch.
I am trying to believe NIN
I am trying to believe NIN
Dôležitú úlohu zohrávali tričká. Vo februári 2007, pár týždňov pred vydaním Year Zero, objavil fanúšik na tričku kúpenom na koncerte v Lisabone zvláštny odkaz. Niektoré písmená na zozname miest, kde mali NIИ ďalej vystupovať, boli mierne zvýraznené. Po ich pospájaní vznikla veta I am trying to believe. Keď zvedaví fanúšikovia vyťukali do svojho prehliadača adresu www.iamtryingtobelieve.com, dozvedeli sa znepokojujúce informácie.
logo NIN (Nine Inch Nails)
logo NIN (Nine Inch Nails)
Stránka obsahovala text o droge Parepin, ktorá je pridávaná do pitnej vody americkou vládou. Podľa oficiálnych správ išlo o neškodný protijed v prípade bioteroristického útoku. Anonymní autori stránky však odhaľovali, že ide o vládne sprisahanie s cieľom zmiasť a nadopovať amerických občanov.
Nine Inch Nails : Year Zero
Nine Inch Nails : Year Zero
V ďalšej časti turné sa objavilo iné tričko s potlačou obsahujúce tentoraz zvýraznené číslice. Losangeleskí priaznivci skupiny hneď pochopili, že číslo 1-310-295-1040 je vlastne telefónnym číslom s predvoľbou ich veľkomesta. Po zavolaní mali možnosť vypočuť si niekoľko rozdielnych zvukových správ, dopĺňajúcich puzzle desivej fikcie s názvom Year Zero. Na konci odkazu vždy zahrala celá pieseň Survivalism, ktorá oficiálne vyšla až o pár týždňov.
Year Zero Art is resistance
Year Zero Art is resistance
Časom sa objavilo ešte niekoľko ďalších webstránok, videí a telefónnych čísel, všetky popisujúce dystopickú víziu s totalitnou vládou, ktorá prevzala kontrolu nad USA.
Potlač na tričku NIN Performance 2007
Potlač na tričku NIN Performance 2007
Zdroj: ninwiki.com

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.