Kontakt: 02-43411996Email: tricka@tricka.sk  
Tento web využíva cookies, používaním stránky vyjadrujete súhlas.
Dalšie informácie.
OK
Domov > Blog > Arcade Fire − dobročinnosť vďaka tričkám

Arcade Fire − dobročinnosť vďaka tričkám

© Matúš Kišša  |  01. október 2014  |  Kategória:  ,  

Arcade Fire je v súčasnosti najpopulárnejšia hudobná skupina z Kanady.

Stačí si k ich menu vo vyhľadávaní na youtube.com pridať slovíčko „live“ a stanete sa svedkami zabávania sa niekoľkotisícových davov.
Šesťčlenné zoskupenie, ktoré dopĺňa množstvo hostí, svoju slávu už dlhšie využíva aj na podporu neziskových organizácií pomáhajúcich nešťastiami postihnutému Haiti. Nie je to ale póza, žiadne prázdne gestá pred očami kamier. Je to osobné.

Rodičia skladateľky a speváčky Régine Chassagne utiekli z Haiti počas režimu diktátora Françoisa Duvaliera v 60. rokoch. Jeho „oddiely smrti“ vtedy odstraňovali politických oponentov. O život prišlo aj mnoho Régininých príbuzných. Brutálny režim, v ktorom pokračoval diktátorov syn, navždy zanechal v malom štáte svoje následky v podobe chudoby a korupcie. Karibská krajina však ostala v Régininom srdci ako miesto jej pôvodu, i keď sa už narodila v Kanade.
Skladateľka a speváčka Régine Chassagne
Skladateľka a speváčka Régine Chassagne
Régine v súčasnosti spolupredsedá charitatívnej organizácii Kanpe, ktorá sa venuje podpore najzraniteľnejšej časti Haitskej spoločnosti – deťom. Kanpe zabezpečuje na Haiti prístup k vzdelaniu a zdravotnej starostlivosti. Régine získava financie aj vďaka svojej skupine. Značné čiastky z predaja koncertných vstupeniek, odznakov a tričiek idú práve na takéto dobročinné účely.







KANPE
KANPE
Arcade Fire tiež spolupracujú s Partners in Health. Kapela z Montrealu dlhoročne podporuje a propaguje neziskovú organizáciu, ktorá na Haiti pomáhala už pred ničivým zemetrasením. To v roku 2010 usmrtilo viac ako 100 000 ľudí a zničilo nespočetné množstvo budov.






Tak ako v prípade Kanpe, tak aj v Partners in Health zohrávajú významnú úlohu tričká, ktoré boli na to špeciálne navrhnuté. Arcade Fire ich okrem koncertov ponúkajú aj cez svoju oficiálnu webstránku. Popritom vzdelávajú fanúšikov o tom, ako aj inak môžu pomôcť, aby sa situácia v zemi, kde je stále takmer jeden milión ľudí bez skutočnej strechy nad hlavou, zmenila.
Tričko s potlačou KANPE
Tričko s potlačou KANPE
Držitelia ceny Grammy, ktorí už niekoľkokrát na Haiti okrem iného aj koncertovali, nazbierali využitím svojej slávy už značnú sumu peňazí. Ak máte záujem aj vy podporiť správnu vec, tričká si môžete zakúpiť tu www.arcadefirestore.com. Celá suma z predaja tričiek ide rovno na konto Partners In Health.
Arcade Fire - Prieskumná návšteva Baille Tourible
Arcade Fire - Prieskumná návšteva Baille Tourible
Pozrite si aj iné dizajny na tričkách tanečných, melancholických, punkových, romantických... pravdivých Arcade Fire.





Tričko Arcade Fire


Tričko Arcade Fire Acid Wash
Tričko Arcade Fire Acid Wash
Zdroje:

pih.org

Ďalšie články na tému ''


Newsletter : Odber noviniek a akcií
My sme tvoje Tricka.sk a toto je miesto pre tvoje vlastné tričko. Vytričkuj sa!
›› Kontakt
›› O nás
© Tricka.sk je produktom 1996 s.r.o.